perjantai 14. marraskuuta 2014

Yksi viikonloppu - kolme kakkua

Viime viikonloppuna juhlittiin oikein urakalla. Oli sen sortin sokerihumala, että parempaa saa hakea! Oli keksiä, karkkia ja kakkua. Kakkua, sitä totta tosiaan oli. Oli porkkanakakkua, oli suklaakakkua, oli kermaista prinsessakakkua. 


Kaikki tarjottavat, niin keksit kuin kakutkin, olivat kotitekoisia. Äitini, siskoni ja siskonpoikani  olivat yhdessä tuumin ahertaneet muutaman päivän pikkuneidin synttärivalmisteluita tehden. Minä ehdin mukaan lähinnä vain koristeluhommiin. Isänpäivän suklaakakun kuitenkin pyöräytin lauantaiaamuna tällä Marttojen ohjeella.


Suklaakakun täytteenä oli kermavaahtoa ja aprikoosihilloa. Kuorrutteessa oli rutkasti tummaa suklaata ja koristeena hasselpähkinärouhetta. Melko tuhtia, muttei lainkaan äkkimakeaa. Sellaista isänpäivään sopivaa miehekkään makoisaa.



Pikku prinsessalle tehtiin puolestaan perinteinen kermakakku. Koristeena oli kimalteleva (ja itse asiassa myös välkkyvä) timanttitiara, leluprinsessa ja vaaleanpunaisia (keksitäytteisiä?) sokerihelmiä. Kuten kakun koosta arvata saattaa, kakku ei loppunut kesken, vaikka vieraita paljon olikin. Kerrokset pysyivät hyvin ojennuksessa myös leikatessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Psst! Kiva, että kävit vierailulla blogissani. Ilahduttaisitko minua vielä kommentoimalla näkemääsi ja lukemaasi?